Activitatea 1. Sprijin pentru cresterea accesului si participarii la educatie prin activitati integrate
A1.1. Consiliere pentru prevenirea abandonului scolar in cadrul comunitatilor vulnerabile, in special pentru grupurile defavorizate
Descriere:
In perioada de raportare, mai exact in data de 15.01.2018 au demarat activitatile de consiliere pentru prevenirea abandonului scolar in cadrul comunitatilor vulnerabile, in special pentru grupurile defavorizate.
In luna ianuarie 2018 au participat la activitati de consiliere 49 de elevi si 47 de parinti.
In luna februarie 2018 au participat la activitati de consiliere 56 de elevi si 51 de parinti.
In luna martie 2018 au participat la activitati de consiliere 52 de elevi si 47 de parinti.
In urma desfasurarii sedintelor de consiliere cu elevii au rezultat urmatoarele constatari: sunt cu risc grav de abandon scoalar; sunt cu risc grav de absenteim scolar; sunt anxiosi, stresati, panicati; nu au implementate strategii eficiente de a-si organiza timpul scolar; nu au implementate strategii eficiente de a-si gestiona timpul scolar, de a-si prioritiza sarcinile zilnice; au nevoie de program suportiv cognitiv afectiv si social; manifesta motivatie intrinseca, interes, curiozitate, si au scopuri bine determinate proiectate adecvate traseului scolar.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In aceasta activitate este implicat Partenerul 1 al proiectului, activitatea fiind derulata de catre Consilierul scolar, coordonata si monitorizata de catre Responsabilul Partener 1, livrabilele obtinute fiind: chestionare smalsi aplicate, fise de autocunoastere si dezvoltare personala aplicate, chestionarul stiluri parentale aplicate, chestionare privind importanta educatiei si a frecventarii scolii aplicate, rapoart constatativ-ameliorativ.
Activitatea 2. Sprijin integrat pentru accesul si/sau mentinerea pe piata muncii
A2.1. Participarea la programe de ucenicie la locul de munca
Descriere:
In perioada de raportare a fost analizat grupul tinta selectat si au fost identificati potentiali participanti la activitatile de ucenicie. Din persoanele selectate in GT in perioada 01 ianuarie 2018 – 31 martie 2018, 36 persoane au varsta sub 25 ani.
Totodata a fost studiata zona in vederea identificarii potentialilor angajatori si au fost intocmite documente suport necesare derularii programelor de ucenicie.
Au fost contactati telefonic 36 tineri potentiali ucenici selectati din GT in vederea informarii asupra posturilor disponibile in cadrul firmelor pe activitatea de ucenicie.
S-a stabilit intalnirea cu 8 tineri din grupul tinta pentru discutii asupra activitatii de ucenicie.
A fost actualizata Baza de date cu potentiali angajatori ai ucenicilor.
S-a realizat o deplasare cu 4 persoane din GT - potentiali ucenici in Baia Mare la sediul firmei Business MB SRL si a fost facilitata intalnirea dintre acestia si angajator. Au fost informati telefonic si pe email 44 agenti economici; s-au realizat intalniri insotite de minute de intalnire cu 28 angajatori. Au fost identificat 3 societati comerciale care sunt pe punctul de a demara programe de ucenicie, fiind interesati sa preia ucenici din GT selectat: Bussine MBExim - 20 ucenici in ocupatia agent de curatenie si am postat anuntul la Primaria Somcuta Mare, Caminul cultural si alte locatii; FAG ROM SRL-3 persoane barbati in meseria de prelucrator in lemn si RIMINI CONSTRUCT SRL care este intersata de angajarea a 10 muncitori in constructii din a doua jumatate a anului 2018
In data de 11 ianuarie 2018 si 13 martie 2018 s-au desfasurat sedinte de lucru.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In aceasta activitate este implicat Partenerul 3 al proiectului, activitatea fiind desfasurata de catre cei 2 Coordonatori Programe ucenicie, coordonata si monitorizata de catre Responsabilul Partener 3, livrabilele obtinute fiind: Baza de date potentiali ucenici cu feedback ianuarie/februarie; Draft baza de date selectie GT_Ucenici; Corespondenta institutii/proiect/agenti economici; Draft procedura cu anexe; Note informare ucenici – ianuarie/ februarie/ martie 2018; Note de informare angajatori/ Minuta intalnire angajatori ianuarie/februarie/martie 2018; Mailuri informare firme, email corespondenta angajatori februarie 2018/ martie 2018; Minuta sedintei de lucru din 11.01.2018; Anunt angajari ucenici BMB; Nota telefonica informare; Anunt postat pagina socializare proiect angajari, Baza de date angajatori.
Activitatea 3. Sustinerea antreprenoriatului in cadrul comunitatii, inclusiv a ocuparii pe cont-propriu
A3.1. Activitati de consiliere si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri
Descriere:
In perioada de raportare a fost realizata analiza diferentelor legislative si fiscale intre formele de organizare a unei afaceri in Romania si au fost pregatite documente suport ce vor fi utilizate in derularea activitatilor.
A fost realizata o analiza a grupului tinta selectat si au fost identificati potentiali antreprenori.
Din persoanele selectate in GT pana la 31 martie 2018, 171 au fost informate despre posibilitatea infiintarii unei afaceri primind totodata si „Nota de informare despre infiintarea a 22 afaceri”. 139 persoane (din GT) care si-au manifestat interesul in privinta infiintarii unei afaceri, au primit pentru familiarizarea cu notiunile primare despre antreprenoriat materialul „De ce antreprenor? Antreprenoriatul - sansa si provocare”. A fost aplicat testul de analiza vocationala antreprenoriala „Testul de abilitati antreprenoriale”, unui numar de 41 persoane din GT. A fost realizata interpretarea „Testului de abilitati antreprenoriale” s-a realizat pentru un numar de 41 persoane, dintre care 35 persoane au obtinut peste 70 puncte iar rezultatele testelor a fost dicutat cu 10 dintre persoanele testate privind abilitatile antreprenoriale, asupra rezultatelor testelor. 10 persoane au primit un material-suport privind infiintarea unei afaceri. In datele de 11.01.2018 si 13.03.2018 s-au desfasurat sedinte de lucru.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In aceasta activitate este implicat Partenerul 3, activitatea fiind desfasurata de catre Expertul antreprenoriat, coordonata si monitorizata de catre Responsabilul Partener 3, livrabilele obtinute fiind: Nota de informare despre infiintarea a 22 afaceri, semnata pentru luare la cunostinta, de catre 171 persoane din GT; Centralizator cu cele 171 de persoane informate despre infiintarea a 22 afaceri ianuarie/februarie/martie 2018; Declaratia a 139 persoanelor din GT (efectuata pe Nota de informare) pentru primirea unui exemplar din materialul „De ce antreprenor? Antreprenoriatul - sansa si provocare”; „Testul de abilitati antreprenoriale”, efectuat si semnat de 41 persoane din GT si Centralizator cu persoanele care au efectuat „Testul de abilitati antreprenoriale” ianuarie/februarie/martie 2018; 41 fisiere cu Interpretarea „Testului de abilitati antreprenoriale”; Centralizator cu punctajele obtinute de persoane, in urma evaluarii testului de abilitati antreprenoriale ianuarie/februarie/martie 2018. Minuta sedintei de lucru din 11.01.2018, 13.03.2018.
Activitatea 4. Sprijinirea furnizarii de servicii sociale, medicale si medico – sociale
A.4.1. Servicii medicale, medico-sociale si sociale destinate persoanelor aflate in risc de saracie si excluziune sociala, inclusiv etnicilor romi, realizate de catre asistentul medical comunitar, mediatorul sanitar si asistentul social(inclusiv prin echipe mobile multi-functionale)
Descriere:
In perioada de raportare serviciile sociale au fost sprijinite prin aplicarea fiselor de observatie socio-economica si educativa si instrument de evaluare a calitatii vietii sociale pentru un numar de 99 persoane.
A fost efectuata informarea persoanelor din randul comunitatilor marginalizate ca raspuns la dificultatile personale si sociale.
Serviciile medicale au fost sprijinite prin acordarea de asistenta medicala si informarea persoanelor privind prevenirea unor probleme de natura medicala.
In perioada de raportare un numar de 97 persoane au beneficiat de asistenta medicala.
Serviciile medico-sociale au fost sprijinite prin vizitarea la domiciliu, acordarea de asistenta medico-sociala si informare pentru persoanele din comunitatile marginalizate referitor la prevenirea unor probleme de natura medico-sociala.
In perioada de raportare un numar de 36 persoane au beneficiat de asistenta medico-sociala.
Au fost identificate o parte dintre persoanele cu risc medico-social din cadrul comunitatilor si au fost efectuate vizite la domiciliul acestora prin care au fost informate referitor la: importanta vacinurilor, adoptarea unui stil de viata sanatos, etc. Totodata au fost supravegheate gravidele cu risc socio-medical si au fost identificate persoane neinscrise pe listele medicilor de familie.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In cadrul acestei activitati este implicat Beneficiarul Proiectului, activitatea fiind desfasurata de catre Asistentul social, Asistentul medical comunitar si Mediatorul sanitar, coordonata si monitorizata de catre Managerul de Proiect, livrabile generate fiind:
- 99 fise de observatie socio-economica si educativa si 99 de fise de evaluare a calitatii vietii sociale aplicate.
- 97 de fise de observatie medicala, 97fise de evaluare a calitatii vietii aplicate, 97 fise de evaluare medicala copil,97 fise informare privind importanta vaccinurilor
Activitatea 5. Activitati de imbunatatire a conditiilor de locuit ale peroanelor din grupul tinta
A5.1 Selectarea familiilor ce vor beneficia de imbunatatirea conditiilor de locuit in baza unei metodologii
Descriere:
Activitatea inca nu a fost demarata, va demara in cel mai scurt timp.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In aceasta activitate este implicat Beneficiarul proiectului, activitatea fiind desfasurata de catre cei 3 Experti comisie locuire. Activitatea inca nu a fost demarata, datorita faptului ca nu unul dintre expertii comisie locuire doreste sa se retraga din proiect.
Activitatea 6. Activitati de asistenta juridica
A6.1. Sprijin in vederea reglementarii actelor de identitate, de proprietate, de stare civila
Descriere:
In perioada de raportare 96 de persoane au beneficiat de sprijin in vederea reglementarii actelor de identitate, de proprietate, de stare civila.
Membrii grupului tinta au fost informati cu privire la rolul si importanta actelor de identitate/de proprietate/de stare civila, in accesul la resursele comunitare, precum si informarea cu privire la necesitatea obtinerii cartilor de identitate la expirarea termenelor de valabilitate.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In aceasta activitate este implicat Beneficiarul proiectului, activitatea fiind desfasurata de catre expertul servicii sociale juridice si monitorizata de catre managerul de proiect, iar livrabilele generate sunt: 96 fise consiliere aplicate; 3 Raport centralizator persoane consiliate(ianuarie, februarie, martie).
Activitatea 7. Acțiuni de implicare activă și voluntariat a membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea/ Acțiuni de facilitare și mediere pentru identificarea și consolidarea de parteneriate
A7.1. Actiuni de implicare activa si voluntariat pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta comunitatea prin ateliere de lucru cu tema "Incluziunea in societate si pe piata muncii a cetatenilor din comunitatile marginalizate"
Descriere:
Activitatea va demara in functie de disponibilitatea membrilor grupului tinta si a hotelurilor.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
Activitatea va demara in functie de disponibilitatea membrilor grupului tinta si a hotelurilor.
Activitatea 8. Management Proiect
A8.1. Activitati de management si monitorizare
Descriere:
In perioada de raportare au fost realizate urmatoarele: gestionarea operationala si monitorizarea evolutiei de ansamblu a proiectului in corelare cu graficul de activitati, identificarea abaterilor de la graficul de activitati si intreprinderea de actiuni de remediere a acestor abateri, intocmirea de rapoarte privind stadiul proiectului, urmarirea si verificarea elgibilitatii cheltuielilor efectuate, modificari contractuale.
In vederea unei bune desfasurarii a proiectului au fost elaborate urmatoarele modificari contractuale: Actul aditional nr. 2 si Instiintarile nr 3 si 4.
Sedintele de lucru au avut loc dupa cum urmeaza: 16.01.2018, 19.02.2018, 27.03.2018
A continuat procesul de selectie a Grupului Tinta, mai exact a fost selectat grup tinta dupa cum urmeaza:
29 elevi care vor participa la activitati de tip „scoala dupa scoala”;
19 elevi care vor participa la activitati de tip „a doua sansa”
20 parinti care vor participa la activitati integrate in cadrul proiectului;
279 adulti care vor participa la activitati integrate in cadrul proiectului;
In total in perioada de raporare au fost selectati in Grupul tinta 48 de elevi si 299 adulti.
Au fost verificate verificate rapoartele de activitate, fisele de pontaj si livrabilele pentru toti expertii implicati in proiect.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In cadrul acestei activitati sunt implicati toti membrii parteneriatului, livrabilele generate in perioada raportata fiind: Actul aditional nr. 2 si Instiintarile nr 3 si 4, Sedinte proiect 16.01.2018, 19.02.2018, 27.03.2018, 48 dosare GT elevi SDS+ADS, 20 dosare GT parinti, 279 dosare GT adulti.
Activitatea 9. Informare si publicitate
A9.2. Informare, publicitate si diseminare rezultate proiect
Descriere:
In perioada de raportare a fost realizata publicitatea proiectului prin: actualizarea web-site-ului proiectului cu informatii relevante, distribuirea de materiale de informare in randul persoanelor din comunitatile marginalizate, dar in in randul altor persoane intersesate de activitatile proiectului.
Totodata a fost creata o pagina de facebook a proiectului care a fost actualizata cu informatii referitoare la stadiu activitatilor proiectului.
Implementare, monitorizare, raportare, evaluare
In aceasta activitate este implicat Partenerul 1 prin contractarea serviciilor de realizare website si serviciilor de editare si tiparire materiale de informare-publicitate si Partenerul 3, activitatea fiind desfasurata de catre Expertul informare publicitate angajat de P3 si monitorizata de catre Managerul de Proiect, livrabilele generate in perioada raportata fiind:
-Materiale informative;
-Web site actualizat;
-pagina facebook creata si actualizata